preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trpinja

 > Naslovnica
vijesti

IZAŠAO 20. BROJ NAŠEG LISTA

Autor: Administrator , 23. 6. 2017. 13:39

Pozdrav, dragi prijatelji Našeg lista!

Drago nam je što možemo i ove godine da vas obradujemo novim izdanjem Našeg lista u kojeg je kao i svake godine uloženo mnogo truda kako od strane učenika tako i od strane nastavnika.

Ove godine naš najdraži list izlazi po dvadeseti put. Da, dobro ste pročitali – dvadeseti broj je pred vama i nadamo se da će ih biti još mnogo više. Ovu školsku godinu obeležili su brojni projekti koji se provode u našoj školi pa je uz njih i vezan veći deo lista. Većina naših projekata je odrađena, a neki se još uvek nisu završili.

Učitelji i učenici proveli su niz zanimljivih aktivnosti i projekata i o svemu nam pripremili bogatu dokumentaciju. Žao nam je i izvinjavamo se što nismo mogli sve aktivnosti da uvrstimo u Naš list jer bi tada mogli da napišemo roman. Članovi novinarske sekcije potrudili su se da uvrste za svakoga i od svakoga po nešto.

Ovogodišnji broj pun je zanimljivih tema pa se nadamo da ćete uživati u čitanju.

Do sledećeg čitanja pozdravlja vas

Vaš glavni urednik

Nikola Jovanović

 [više]

ŠKOLA U PRIRODI

Autor: Administrator , 22. 6. 2017. 09:58

 Početkom meseca  juna učenici 3. i 4. razreda  otputovali su  u pratnji učiteljice Mirele Knežević u Dugu Uvalu zbog realizacije Škole u prirodi. Sveukupno je išlo 17 učenika.
Najpre je bio obilazak grada Zagreba i ZOO vrta, a posle smo nastavili putovanje  do odredišta Duga Uvala.
Drugog dana, nakon doručka, čekao nas je odlazak u Fažanu te odlazak brodom do Nacionalnog parka Brijuni. Po povratku u hotel odrađena je Škola plivanja, nakon večere slobodno vreme i druženje. U narednim danima posetili smo  Jamu Baredine i zvezdarnice u Višnjanu. Nakon večere imali smo slobodno vreme i druženje.
 Veoma nas je razveselio odlazak u Pulu, razgledanje Arene i obilazak Akvarijuma Pula.
Zadnjeg dana uputili smo se prema Memorijalnom centru Nikola Tesla, a nakon toga usledio je povratak kućama. Vratili smo se puni utisaka i lepih sećanja.
 

 [više]

ZAVRŠNOM PRIREDBOM PROSLAVILI KRAJ ŠKOLSKE GODINE

Autor: Administrator , 20. 6. 2017. 13:29

   Završnu priredbu započeli smo himnom škole koju je izveo školski hor. Kao i svake godine učenici su priredili bogati sadržaj u kojem se izmenjivalo pevanje, plesanje, recitovanje, gluma...

   Naši najmlađi učenici razveselili su prisutne goste sa igrokazima, dok su učenici viših razreda pokazali umeće lepog recitovanja i plesanja.

   I ove godine Osnovna škola Trpinja proglasila je  učenika generacije, a to je ove godine bila učenica Jelena Jakšić kojoj je odeljenjski starešina Milica Arsenović uručila knjigu za dugo i lepo sećanje na školu.

Učenici su završili  školsku godinu uz pesmu i srećno započeli svoj letnji raspust.

 [više]

OBAVEŠTENJE

Autor: Administrator , 8. 6. 2017. 09:38

   U sredu, 14.6. 2017. godine u 19.00 časova u školskom dvorištu održaće se završna priredba.

   Pozivamo sve roditelje učenika i meštane da dođu na zajedničko druženje i svojim prisustvom uveličaju našu priredbu.

 

                                                     Veselimo se Vašem dolasku!

                                                                      

 [više]

DAN SPORTA

Autor: Administrator , 1. 6. 2017. 09:27

 Dana 26. maja 2017. godine u Osnovnoj školi Trpinja obeležen je Dan sporta. Učesnici su bili svi učenici naše škole, a kako je to biti dete, kroz igru, prisetili su se i nastavnici.

Dobre igre i zabave nije manjkalo. Dok su jedni igrali, drugi su navijali. Vešto su  savladani poligoni svestranosti koji su zahtevali da pokažemo sposobnost trčanja, preskakanja, provlačenja. Igrala se odbojka, fudbal i još mnogih drugih zabavnih igara. Umorni, ali i zadovoljni na kraju takmičarskog dela svi su se zajedno okupili i uživali u malom osveženju uz grickalice i sokiće.

Jedno je sigurno, dan je protekao u dobrom raspoloženju i takmičarskom duhu.

 [više]

ORGANSKI UZGOJ VOĆA U ŠKOLI

Autor: Administrator , 30. 5. 2017. 10:16

   U okviru višegodišnjeg projekta „Organski uzgoj voća“,učenici 1. i 2. razreda kroz godišnja doba redovno prate voćke i vinovu lozu koje smo zasadili 2015. godine. Tako smo krenuli u  obilazak naših voćaka i orezivanje vinove loze.Na licu mesta ponovili smo  gradivo „ Od sadnje do ploda“. Učenici su dobro zapamtili šta sve treba uraditi da bi zasadili voćku, kako treba održavati voćke i brinuti o njima. Najpre smo obišli naše višnje i utvrdili da lepo rastu i napreduju. Zatim smo obišli nasade vinove loze, prebrojali ih i utvrdili da su svi čokoti na broju i da brzo rastu. Nastavili smo produblјivati znanje o uzgoju vinove loze. Naučili smo da lozu treba orezivati. Kako se, kada i zašto orezuje vinova loza objasnio nam je i pokazao domar škole. I sami učenici su učestvovali u orezivanju vinove loze. Neki učenici  su orezivali lozu, a neki  su pomagali u sakuplјanju orezanih vrhova i grana vinove loze. Potom smo ponovili naučeno gradivo, zalili lozu i srećni što smo bogatiji za jedno novo znanje vratili se u učionice.

 

 [više]

SAKUPLJANJE STAROG PAPIRA

Autor: Administrator , 11. 5. 2017. 09:42

 U našoj školi se u toku svake školske godine organizuju dve akcije sakupljanja starog papira. Prvu akciju proveli smo u prvom polugodištu, a drugu smo proveli u utorak 9.5.2017. godine. Cilј ovih akcija je razvijanje svesti o očuvanju okoliša, jačanje osećaja povezanosti s prirodom i edukacija učenika o načinima i procesu recikliranja otpada, odnosno da se ukaže na problem rešavanja razgradivog otpada, pogotovo ako se zna da papir čini skoro 30 posto onog što svakodnevno završava u kontejnerima za smeće.

 

         U ovoj akciji rezultat sakuplјanja starog papira je sledeći:

1. razred – 88.5 kg 

2. razred – 20 kg 

3. razred – 241 kg

4. razred – 60.5 kg

5. razred – 115.5 kg

6. razred – 83 kg

7. razred – 130 kg

8. razred – 142.5 kg

Škola – 173.5  kg

         Ukupno je sakuplјeno 1054.5 kg starog papira.

 

Hvala svim učenicima, učitelјima, roditelјima i meštanima Trpinje koji nam pomažu već dugi niz godina!
 

 

 

                                                                           Veće učenika i ekolozi

 

 [više]

POSVOJENI PISAC: DESANKA MAKSIMOVIĆ

Autor: Administrator , 4. 5. 2017. 13:27

   Učenici koji pohađaju sekciju "Bibliotekari" imali su zadatak istražiti život i delo Desanke Maksimović. Jedna je od naših najvećih pesnikinja i najviše objavljivanih književnica, a njezina poezija prevođena je na svetske jezike.  Sve to bilo je dovoljno da izaberemo baš nju.

  Njeno stvaralaštvo odlikuju jednostavnost iskaza, ispovedni karakter i duboko osećanje za prirodu, pravdu, čoveka, ma ko on bio, rodno tlo i tradiciju, a njena književnost za decu prepuna je životnih značenja jer je prema svetu detinjstva negovala poseban odnos pažnje i brižnosti.

 [više]

ODRŽAN KVIZ IZ GEOGRAFIJE

Autor: Administrator , 25. 4. 2017. 10:23

   Povodom Dana nadarenih učenika (21.3.) u Osnovnoj školi Trpinja  održan  je kviz znanja iz područja geografije u kojem su učestvovali nastavnica geografije Bojana Brkić i nadareni učenici od 5.do 8.razreda.
Iz svakog razrednog odeljenja učestvovali su učenici koji se ističu po školskom uspehu i kreativnosti.  Pripremljen je kviz u aplikaciji „Kahut“ sa pitanjima o poznavanju osnovnih pojmova iz geografije. Učenici su podeljeni u tri grupe, tako da svaku grupu čini po jedan učenik iz svake generacije od 5. do 8.razreda. Kviz se sastojao od dve kategorije: asocijacije i pitanja i odgovori.
Vladala je pozitivna takmičarska atmosfera. Učenicima su zadaci bili zanimljivi i uživali su u timskom radu u grupi, kao i u međusobnom takmičenju.

 [više]

LUTKARSKO PROLEĆE U VUKOVARU

Autor: Administrator , 6. 4. 2017. 17:36

 Dana 5. aprila 2017. krenuli smo put Vukovara.Toga dana posetili smo Gradsku  biblioteku Vukovar . Ljubaznost i trud osoblja  biblioteke doneli su nam nova saznanja i  upotpunili  doživljaj.  Zatim smo posetili  Hrvatski dom Vukovar  gde smo povodom Lutkarskog proleća gledali predstavu „ Palac sim, palac tam“. To je priča o devojčici Sonji i njena dva zločesta palca. Stalni sukobi između palčeva i njihove dogodovštine  obeležili su život glavnog lika, devojčice Sonje, kroz   detinjstvo, odrastanje i zaljubljivanje uz postavljanje mnoštva pitanja na koje deca trebaju pronaći odgovor.
Po završetku predstave, sa puno pitanja u glavi, vratili smo se našim kućama i sa veseljem iščekujemo ponovni susret.
 

 [više]

OBAVEŠTENJE

Autor: Administrator , 6. 4. 2017. 11:52

   Prolećni rаspust počinje u četvrtаk, 13. аprilа 2017. godine, a trajaće do 24. aprila kada će započeti predmetna nastava u jutarnjoj smeni. Nastava će se održati prema rasporedu časova.

 [više]

RADIONICA SA NAŠIM NAJMLAĐIMA POVODOM VASKRSA

Autor: Administrator , 6. 4. 2017. 11:37

   Učiteljice prvog i drugog razreda sa  bibliotekarkom udružile su snage i sa učenicima održale radionicu izrađivanja obeleživača strana sa veselim vaskršnjim motivima. Vesli zeko i veslo pile krasiće dečije knjige te našim najmlađim učenicima pomoći da u svakom času nastave da čitaju tamo gde su stali.

   Tokom časa služili smo se pametnom tablom preko koje smo gledali film o izradi obeleživača te slušali dečije pesmice.

 [više]

NAŠI ĐACI PRVACI POSTALI ČLANOVI ŠKOLSKE BIBILOTEKE

Autor: Administrator , 4. 4. 2017. 14:11

   Međunarodni Dan knjige za decu, 2. april, koji je i datum rođenja Hansa Kristijana Andersena, obeležava se svake godine nizom manifestacija u bibliotekama širom sveta. Pridružujemo se obeležavanju ovog praznika tako što su učenici prvog razreda postali  članovi školske biblioteke koja im je otvorila vrata u svet knjiga.

   Bibliotekarka je objasnila pravila posudbe knjiga i lepog ponašanja te je učenicima uručila članske iskaznice i prvu lektiru iz hravtskog jezika. Učenici su rešavali nastavni listić i atmosfera je bila veoma vesela.

   Za kraj nastavnog časa, učenici su se udobno smestili i poslušali priču koju im je pročitala njihova učiteljica hrvatskog jezika. Priča "Pale sam na svijetu" uvela ih je u svet dečijih knjiga iz školske biblioteke i nadamo se da će redovno posećivati našu biblioteku.

 [više]

MAŠTAONICA I BAJKAONICA ANDERSENOVIH BAJKI

Autor: Administrator , 4. 4. 2017. 11:00

Povodom Međunarodnog dana dečje knjige održana je maštaonica i bajkaonica Andersenovih bajki za učenike prvog i drugog razreda. Bajke o princezama i vilama, vitezovima i zamkovima, životinjama koje govore i vragolastim patuljcima otvorila su deci vrata u svet mašte. Sve njegove bajke prožete su mudrošću sa ciljem da učenici izvuku pouke o dobroti, prijateljstvu, ljubavi, hrabrosti i nesebičnosti. Princeza na zrnu graška, Snežna kraljica, Ružno pače, Mala sirena, Devojčica sa šibicama samo su neke od bajki Hansa Kristijana Andersena koje smo čitali, analizirali, o kojima smo razgovarali i izvlačili pouke. Koliko su maštoviti i kreativni pokazali su i učenici kroz likovne radove koje smo objedinili zajedničkim plakatom.

Bila je to i prilika da se u učionici prvog razreda oformi ugao pod nazivom „Naša mala biblioteka“ kako bi se kod učenika razvijalo interesovanje za knjigom te da u slobodno vreme (za vreme odmora, kratkih emocionalnih pauza…) učenici mogu da koriste (čitaju, listaju, pregledaju…) sadržaje koje ova biblioteka nudi.

 [više]

DAN NADARENIH UČENIKA

Autor: Administrator , 23. 3. 2017. 14:10

     Dana 21. marta 2017. godine u Osnovnoj školi Trpinja obeležen je Dan nadarenih učenika. Ove godine u obeležavanju su učestvovali nastavnica istorije Dejana Okovački, veroučitelj Radovan Arsenović i potencijalno nadareni učenici od petog do osmog razreda.

     Učitelji su izabrali temu "Religija kroz istoriju". Učenici su bili podeljeni u dve grupe:

1. Grupa-mnogobožačke religije (učenici petog i šestog razreda)

2. Grupa-monoteističke religije (učenici sedmog i osmog razreda)

     Učenici su imali zadatak da istraže literaturu na zadanu temu te da ukratko napišu najznačajnije karakteristike određene religije (grčka, rimska, egipatska, nordijska i slovenska mitologija te islam i hrišćanstvo) i da pronađu i odštampaju slike najznačajnijih bogova, crkava, hramova, džamija, itd . Svoje radove zalepili su na hamer papir i izlagali ih pred ostalim učenicima. Pre nego što smo započeli sa radionicom, nastavnica je održala kratko predavanje o nadarenosti. Na kraju časa, organizovali smo kratak kviz o nadarenosti, a zatim smo zajedno analizovali odgovore.

     Učenici su pokazali spremnost na grupni rad te veliku kreativnost u izradi praktičnog rada.

     Plakate smo izložili u holu škole, a zatim smo napravili zajedničke fotografije za školski list i za internet stranicu škole.

 [više]

NEDELJA PRAVOSLAVLJA

Autor: Administrator , 16. 3. 2017. 10:16

Dana 5. marta 2017. godine, povodom proslave "Nedelje pravoslavlja", veroučitelj Radovan Arsenović i učenik sedmog razreda Milan Milovanović predstavili su našu školu na proslavi ovog događaja. Večernje bogosluženje odsluženo je u hramu Svetog velikomučenika Georgija u Boboti. Po završenom bogosluženju, nastupio je kratki, ali veoma sadržajni program učenika Osnovne škole Bobota, Osnovne škole Borovo i Osnovne škole Trpinja. Kroz tekstove i pesmice vernici i svi prisutni su upoznati sa ovim, za pravoslavne hrišćane veoma važnim danom - "Nedeljom pravoslavlja". Učenik naše škole Milan Milovanović je recitovao predivnu pesmu od našeg istaknutog pesnika Milana Rakića "Simonida".

 [više]

UČENICI 3. RAZREDA URADILI ZANIMLJIV OGLED SA VODOM

Autor: Administrator , 14. 3. 2017. 11:57

Učenici trećeg razreda su na času prirode i društva imali  zadatak da kroz izvođenje ogleda upoznaju vodu i neke njene osobine koje su im poznate iz svakodnevnog života. Kroz oglede koje su na času izvodili, učenici su sve ove osobine vode dodatno objašnjavali i povezivali. Ovakav istraživački oblik rada probudio je kod učenika veliko zanimanje, zadovoljstvo, aktivnost i želju za otkrivanjem novoga i šta je veoma važno, želju za međusobnom saradnjom.

 [više]

UČENICI POGLEDALI FILM "ANKA"

Autor: Administrator , 9. 3. 2017. 13:36

   Učenici razredne nastave su sa svojim učiteljicama i bibliotekarkom  posetili bioskop u Vukovaru i pogledali dečiji film "Anka".

   Anka je igrani film za decu i odrasle nastao prema romanu Mate Lovraka "Anka Brazilijanka".  Ova ‘bajka za decu i odrasle’ govori o traganju za pripadanjem, o prijateljstvu i ljubavi, o bajkovitom svetu inspirisanim  mitološkim bićima.

   Četrdeset godina nakon ekranizovanog Lovrakovog romana «Vlak u snijegu»,  stigla je "Anka" koja je uzbudljivom i lepom pričom oduševila naše učenike koji se raduju ponovnim odlaskom u bioskop.

 [više]

LUDE SEDAMDESETE – MASKENBAL

Autor: Administrator , 7. 3. 2017. 14:42

Dana 26.2.2017. godine u 19.00 časova održan je maskenbal u Domu kulture u Trpinji. Maskenbal se održava svake godine, a organizator uvek  bude 8. razred sa svojim odeljenjskim starešinom.

Tema ovogodišnjeg maskenbala bila je „Lude sedamdesete“. Program je, kao i svake godine, bio lepo osmišljen i predstvaljen.  Učenici 1.-8. razreda izvodili su plesove i razne zanimljive igre, a gledaoci su, uz sve to uživanje, učestvovali u tombolama. Najzanimljivije bile su maske klovna, Meride Hrabre, Limenka i Majkl Džeksona . Nagrade su uručene i pobednicima plesa srca i limbo densa. Zahvaljujemo se sponzorima koji su omogućili bogate nagrade.

 [više]

OBELEŽEN DAN MATERNJEG JEZIKA

Autor: Administrator , 7. 3. 2017. 14:25

U Srpskom kulturnom centru, u Vukovaru, 21. februara 2017. godine, održana je tribina povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika.
Na tribini su učestvovali i učenici Osnovne škole Trpinja. Program je otvorila učenica petog razreda, Miljana Milovanović pesmom "Kosovski božuri", uz muzičku pratnju učitelja muzičke kulture Siniše Agića, i učenica Jasmina Manojlović, koja je recitovala stihove pesme "Otadžbina", Đure Jakšića.
Predavanje o našem maternjem, srpskom jeziku, održala je direktorka naše škole dr Vesna Vujić, koja nam je govorila o razvoju srpskog jezika i pisma kroz istoriju, te o povezanosti srpskog i hrvatskog jezika. Takođe, dr Vesna Vujić je ukazala i na poražavajuću statistiku i neznanje koje vlada u našem narodu jer je velik procenat Srba koji nisu svesni da je njihov maternji jezik srpski, samo zato što se služe ijekavicom.
Važno je da znamo ko smo, šta smo i koje je naše vekovno ognjište, a znavši te činjenice, znamo i svoj maternji jezik i pismo – ćirilicu, koji su sastavni deo nacionalnog identiteta.
Ova tribina je zatvorena pesmom "Vidovdan" u izvođenju učenice Miljane Milovanović, a učenik sedmog razreda, Milan Milovanović, govorio je prigodne stihove Alekse Šantića koji poručuju: „Ostajte ovde!“

 [više]

ODRŽAN KVIZ "VLAK U SNIJEGU" SA UČENICIMA 3. RAZREDA

Autor: Administrator , 7. 3. 2017. 11:30

Učenici 3. razreda, u organizaciji nastavnice hrvatskog jezika i bibliotekarke, pokazali su znanje u kvizu pročitane lektire "Vlak u snijegu" Mate Lovraka. Takmičilo se po pet učenika u dve grupe: grupa "Zadruga" i grupa "Ljubanovac".  Obe grupe pokazale su znanje i energičnost pri odgovaranju, ali je  ipak u jednom času grupa "Ljubanovac" preuzela vodstvo u takmičenju, i na kraju pobedila sa jednim poenom razlike.Pobednici su se veselili, dok je drugoj grupi takmičara bilo žao, ali su se svi složili da je važno učestvovati i da sa veseljem čekaju novi kviz.

Na kraju, svi učenici su se zasladili slatkišima, slušajući pesme iz filma "Vlak u snijegu".

 [više]

OBAVEŠTENJE

Autor: Administrator , 23. 2. 2017. 14:31

Pozivaju se roditelji učenika i svi meštani da svojim dolaskom razvesele maskenbal koji će se održati u nedelju, 26.02.2017. godine u Domu kulture u Trpinji. Program počinje u 19.00 časova.

Veselimo se Vašem dolasku!

 [više]

KNJIŽNA GRAĐA U ŠKOLSKOJ BIBLIOTECI

Autor: Administrator , 23. 2. 2017. 09:57

   Nastavnica iz srpskog jezika pozvala je bibliotekarku da održi stručno predavanje učenicima 7. razreda o knjižnoj građi u biblioteci. Čas je započeo razgovorom zašto učenici dolaze u biblioteku i kakve se knjige u biblioteci  mogu pronaći.

   Bibliotekarka je objasnila učenicima da bibliotečki fond čini knjižna i neknjižna građa. Knjižna građa je sva štampana građa u koju ubrajamo: obavezna lektira, ostale knjige koje nisu lektira, knjige na stranim jezicima, referentna zbirka, naučna literatura, stručna literatura za nastavnike te razni časopisi.

Za pisanje domaćeg rada ili referata, učenicima je važna referentna zbirka koja obuhvata enciklopedije,rečnike,pravopise, leksikone... Bibliotekarka im je takve knjige na času pokazala te objasnila za šta služe i kako se koriste.

Na kraju časa, učenici su vežbali korišćenje enciklopedije i uz veselje čitali mnoge zanimljive informacije koje su pronašli.

 

 

 [više]

SVETI SAVA – ŠKOLSKA SLAVA I DAN ŠKOLE

Autor: Administrator , 9. 2. 2017. 09:43

Tradicija naše škole je da se dan velikog svetitelja, začetnika školstva, našeg zaštitnika i uzora obeležava svečano i radosno. Ime Svetoga Save urezano je u naša srca i njemu se svake godine sa zahvalom klanjamo.

Svi učenici i nastavnici su se marljivo pripremali tokom školske godine kako bi na prikladan način proslavili školsku slavu i Dan škole. Dugo su je učenici pripremali i uspešno izveli. Himnom „Uskliknimo s ljubavlju“ započela je Svetosavska akademija u crkvi Sv. Vaznesenja Gospodnjeg, nakon čega je veroučitelj i đakon u gore navedenoj crkvi, Radovan Arsenović, održao kratku besedu iz života  Sv. Save. Ono što je najviše oduševilo sve prisutne, bilo je deklamovanje svetosavskih pesama učenika prvog razreda i dece predškolskog uzrasta. Njihov trud je bio nagrađen darivanjem ovogodišnjeg kuma prepunim i bogatim paketićima čime je mališanima izmamio veseli osmeh na lice. 

        Nakon Svetosavske akademije, svi su se zaputili u školu gde su ih dočekali učenici u narodnim nošnjama sa svojim učiteljima. Trpinjski sveštenik Saša Kuzmanović je posvetio slavski kolač te poželeo svim učenicima i radnicima škole mnogo uspeha u daljnjem radu. Direktor škole, Vesna Vujić, zahvalila se na tim rečima i pozvala goste na svečani ručak koji je održan u prostorijama škole.

Novinarska skupina, 5.razred

 [više]

ZAPOČEO ŠKOLSKI PROJEKAT POTICANJA NA ČITANJE

Autor: Administrator , 7. 2. 2017. 10:09

   Već dobro poznat školski projekat "Čitamo mi, to znaju svi" i ove godine uvodi učenike 3. razreda u svet čitanja.

   U projektu učestvuju učenici 3. razreda, bibliotekarka i nastavnica hrvatskog jezika. Ovim projektom promoviše se školska biblioteka kao mesto u kojoj se nalaze i druge knjige osim lektire te se potiče veća zainteresovanost za knjigom i čitanjem. Učenik čita knjige kod kuće i odgovara na pitanja u svesku dojmova te nakon nedelju dana predaje "putujuću" torbu sa knjigama sledećem učeniku.

   Dete koje čita postaće odrasla osoba koja misli!

 [više]

PADAJ,PADAJ SNEŽIĆU

Autor: Administrator , 24. 1. 2017. 10:05

   Sneg koji je ovih dana neumorno padao, izmamio je osmeh na licima učenika naše škole. Učenici 3. razreda su sa drugarima iz 1. i 2. razreda proveli čas na snegu u našem školskom dvorištu i odlično se zabavili.

   Odigrali su i nekoliko igara, utrkivali se po snegu i tako pokazali svoj takmičarski duh. Trka je bila jako zanimljiva, bilo je padanja, ali niko se nije predavao, uprkos hladnoći.

 [više]

OBAVEŠTENJE

Autor: Administrator , 23. 12. 2016. 10:04

Nastava u drugom polugodištu školske  2016/2017.  godine počinje u ponedeljak, 16. januara 2017. godine. U jutarnju smenu kreću učenici od petog do osmog razreda, a popodne učenici od prvog do četvrtog razreda. Nastava će se odvijati prema rasporedu.

 [više]

IZRADA NOVOGODIŠNJE JELKE U ŠKOLSKOJ BIBLIOTECI

Autor: Administrator , 23. 12. 2016. 09:41

Učenici 3. razreda su sa svojom nastavnicom pomogli bibliotekarki da uradi novogodišnju jelku od papira. Bibliotekarka je učenicima podelila delove jelke, a učenici su je  ulepšali  različitim bojama. Na kraju su delove poput puzli složili u jednu veliku, šarenu jelku. Atmosfera je bila vesela, slušale su se i pevale novogodišnje i božićne pesme.

 [više]

PUTOVANJE U ZAGREB

Autor: Administrator , 20. 12. 2016. 13:12

Dana 16.12.2016. u jutarnjim časovima uputili smo se prema Zagrebu na poziv Srpske pravoslavne opšte gimnazije „Kantakuzina Katarina Branković“. U okviru svog projekta (Ne)vidljivost manjinskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, Srpska pravoslavna opšta gimnazija pozvala je učenike završnih razreda škola koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i  ćiriličkom pismu. Put je bio dug, ali nama je vreme brzo prošlo jer smo se celi put zabavljali. Kada smo došli, dočekao nas je direktor gimnazije protojerej-stavrofor Slobodan Lalić, nekoliko profesora i učenika škole. Prvo smo razgledavali školu, a kasnije se uputili do domova u kojim smo boravili. Nakon malog odmora krenuli smo u obilazak grada u pratnji stručnog vodiča. Šetali smo ulicama i trgovima,a posetili smo i  muzej. Nakon toga smo otišli na večeru u dom i nastavili druženje. Ujutro smo se uputili prema školi gde smo učestvovali u nizu radionica i projektnih aktivnosti koje su domaćini pripremili. Pre ručka su nas pozdravili Njegovo Visokopreosveštenstvo mitropolit zagrebačko-ljubljanski gospodin dr Porfirije, gospodin Davor Trkulja, ministar savetnik pri Veleposlanstvu Srbije u Zagrebu, i dr Borislav Đekić, viši savetnik za nacionalne manjine pri Agenciji za vaspitanje i obrazovanje. Kratko slobodno vreme iskoristili smo tako što smo u pratnji naših nastavnika otišli u tržni centar. Poslednji dan boravka u Zagrebu posetili smo crkvu Preobraženja Gospodnjeg . Nakon svečane liturgije pozdravili smo se sa našim domaćinima i krenuli na put. Kući smo stigli u kasnim popodnevnim časovima. Iako je kratko trajalo, bilo nam je lepo i zahvaljujemo se na ovakvoj prilici.

 [više]

POSETA DEČJEM POZORIŠTU U OSIJEKU

Autor: Administrator , 20. 12. 2016. 09:38

Dana 16.12.2016. godine, u veseloj atmosferi kakva vlada uvek kada putujemo, učenici naše škole krenuli su put Osijeka.

Namera nam je bila poseta dečjem pozorištu kako bi pogledali predstavu „Bijeli jelen“.

Stigavši u pozorište, smestili smo se  u nama već poznatu pozorišnu dvoranu. Mrak je zamenio dan, tišina dečji žamor, muzika je označila početak predstave. Zaplovili smo u čarobni svet guste šume, upoznali čovečije jelenče – belog jelena. Pratili smo uzbudljivu priču skoro bez daha, uživajući u zanimljivoj sceni i kostimima.

Srećni i zadovoljni vratili smo se kući. Sa velikim nestrpljenjem čekamo sledeću pozorišnu predstavu.

 [više]

HUMANITARNA AKCIJA – „Humanost na delu“

Autor: Administrator , 13. 12. 2016. 12:31

U našoj školi se već dugi niz godina provode razne humanitarne akcije pa je Veće učenika i ove školske godine organizovalo akciju pod nazivom „Humanost na delu“ s cilјem da pomognemo onima kojima je to potrebno i tako, bar na čas, usrećimo i ulepšamo nekome dane.

Akcija je provedena u toku Nedelјe solidarnosti, u periodu od 5.12.2016. do 9.12.2016. godine. Učenici su donosili odeću, obuću, slatkiše, školski pribor, igračke i sredstva za ličnu higijenu, a članovi Veća učenika su razvrstali sve što su učenici doneli i složili u kutije koje su kasnije prosledili u vukovarski Crveni krst u nadi da će određena stvar pripasti onome kome je zaista potrebna i da ćemo pojedincima uveseliti nastupajuće praznične dane. Ovogodišnjom akcijom sakuplјeno je sledeće: 2 kutije i 8 vreća odeće, 1 vreća obuće, 2 kutije slatkiša, 2 školske torbe pune školskog pribora, 1 kutija i 1 vreća igračaka i 1 kutija i 1 kesa sredstava za ličnu higijenu. Presrećni smo bili na kraju kada smo videli pun kamion poklona, koji je otišao u sedište vukovarskog Crvenoga krsta, a naša srca su bila ispunjena lјubavlјu, opčinjena plemenitošću i želјom za dobrotom.

Akciji su se odazvali skoro svi učenici, a i mnogi nastavnici te im se svima zahvalјujemo i nadamo se da će ovakvih akcija biti i dalјe u našoj školi jer dobro je činiti dobra dela!

 

 

                                                             Veće učenika

 [više]

FANTASTIČNE ZVERI I GDE IH NAĆI

Autor: Administrator , 1. 12. 2016. 09:33

Dana 24. novembra  2016. godine  učenici 5.-8. razreda OŠ Trpinja i OŠ Negoslavci su sa svojim nastavnicima posetili bioskop Sinestar u Vukovaru i gledali film "Fantastične zveri i gde ih naći" u 3D formatu.

Film je nastao prema poslednjem delu poznate britanske spisateljice J.K.Rovling, autorke serijala o čarobnjaku Heriju Poteru. U glavnoj ulozi je Edi Redmejn koji glumi čarobnjaka Njuta Skamandera. Radnja se događa 70 godina pre nego što je saga o Heriju Poteru započela. Naziv novog serijala ujedno je naziv knjige koju je Heri čitao pre odlaska u Hogvorts, a koja je obavezna literatura svakog čarobnjaka.

Učenici su se kućama vratili puna utisaka i nekoliko narednih dana prepričavali film.

 [više]

NAŠI NAJMLAĐI BRINU O ŠKOLSKOM VOĆNJAKU

Autor: Administrator , 24. 11. 2016. 09:50

U cilju razvijanja zdravih prehrambenih navika i preduzetničkog duha kod dece učenici nižih razreda naše škole uzgajaju različite vrste voća u našem školskom voćnjaku.
   Sada već veliki i iskusni u tome, učenici drugog razreda naučili su mlađe  drugare iz prvog razreda šta sve treba uraditi kako bi zasadili voćku, kako treba održavati voćke i brinuti se o njima. Uz pomoć našeg domara zasadili smo jedan lešnik i još tri čokota vinove loze.
   Nakon obilaska ostatka voćnjaka zaključili smo da imamo deset stabala višanja i četrnaest čokota vinove loze, da sve voćke lepo napreduju, te da ćemo i dalje voditi brigu o njima, paziti ih i obilaziti.

 [više]

DECA, PESNICI RODA SVOGA

Autor: Administrator , 24. 11. 2016. 09:31

U organizaciji Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije u sportskoj dvorani Osnovne škole „Dragutin Tadijanović“ u Vukovaru, 11.novembra je održano  Veče poezije i muzike. Reč je o završnoj manifestaciji u okviru projekta “Deca, pesnici roda svog” kojim Veće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije želi osnažiti stvaralački potencijal i angažman kod učenika koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku i pismu, a sve u funkciji zaštite nacionalnog i jezičkog identiteta Srba na ovom području.

 

Na konkurs koji je raspisan u oktobru prijavilo se 38 učenika sedmog i osmog razreda iz 12 škola sa područja Vukovarsko-sremske županije u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku i ćirilici, a izabrano je i nagrađeno pet radova. Jedan od nagrađenih radova je i literarni rad „Vizionar“ našeg učenika sedmog razreda Nikole Jovanovića. Nakon što su nagrađeni učenici pročitali radovi, u program su se uključili i poznati pesnici i glumci iz Republike Srbije: Miodrag Jakšić, Pero Solar, Slobodan Stanišić, Aleksandra Radaković, Tatjana Pupovac, Biljana Mrmoš i popularni voditelj Predrag Vuković Peđolino.

 

 [više]

TREĆI RAZRED U EKOLOŠKOM RASPOLOŽENJU

Autor: Administrator , 24. 11. 2016. 09:21

Novembar se pokazao  baš drugarski. Sunčan i vedar dan bio je idealan za radove u prirodi pre nego što stegne zima. Našu školu okružuju brojna stabla voćaka koje su naše vredne ruke zasadile i koje u ovom periodu godine odbacuju svoje lišće. Kako bi naš voćnjak i u ovom periodu izgledao lepo,zadatak učenika je bio da uklone  lišće sa travnatih površina. Učenici trećeg razreda su vredno prionuli na posao i sakupili mnogo suvog lišća. Lišće smo sakupili u velike vreće, a domar naše škole će ga istresti u komposter. Tako smo osigurali našim voćkama i ostalim biljkama u našem voćnjaku  vrlo vredno bio – gnojivo.

 [više]

TOPOLA-OPLENAC-ETNO SELO ŠUMADIJA

Autor: Administrator , 8. 11. 2016. 09:59

Dana 31.10.2016. godine učenici naše škole posetili su srce Šumadije – Topolu.

U tzv. Karađorđevom gradu dočekao nas je vašar. Iznenađeni i veoma raspoloženi popeli smo se do crkve svetog Đorđa, mauzoleja porodice Karađorđević na vrhu Oplenca. Prekoputa crkve nalazi se i kuća Petra I. Oslobodioca u kojoj se nalazi muzej galerija sa postavkama vezanim za život dinastije. Nakon toga spustili smo se do Karađorđevog konaka, a zatim se uputili u Orašac. Tu smo otišli do Marićevića jaruge gde je vožd izabran za vođu ustanka i gde je Prvi srpski ustanak i započeo. Potom smo otišli do krčme i vajata „Karađorđev vajat“ na brdu iznad Orašca i tu smo ručali. Po završetku ručka posetili smo muzej i celi kompleks spomen parka Orašac.

U Trpinju smo se vratili u večernjim časovima, veoma zadovoljni i puni utisaka.

 [više]

NAŠA LEKTIRA-NEBOM GRADA

Autor: Administrator , 3. 11. 2016. 10:50

U petak, 28.10, treći je razred imao obradu lektire 'Nebom grada', Dragana Lukića. Zadatak im je bio da pročitaju knjigu, a nakon toga su samostalno, morali izvršiti određene zadatke te su na času jedni druge izveštavali o svom radu.

Izdvajali su iz ove zanimljive zbirke pesama sve divne poruke i životne mudrosti kojima ih pesnik želi naučiti, a uz to su imali nacrtati tramvaj ili trolejbus na komadu papira. Radove smo izložili na razrednom panou.

 [više]

HVALA MAJCI ZEMLJI

Autor: Administrator , 27. 10. 2016. 10:52

U našoj smo školi Dane zahvalnosti za plodove zemlje obeležili 21.10. 2016. godine.

   Svake godine jedan dan  posvetimo plodovima zemlje srećni što u njima uživamo. Ova proslava bila je lepa i svečana. Toga jutra se školom širio neodoljivi miris peciva koja su s mnogo ljubavi ispekle naše majke i bake. Učiteljice i učenici nižih razreda pripremili su priredbu kojom su ulepšali ovaj svečani dan, a učenici viših razreda učestvovali su u radionicama osmišljenim na temu hleba, jeseni i njenih plodova. Posle smo se svi počastili pasuljem i izloženim pekarskim proizvodima.

 [više]

JESEN U ŠKOLSKOM VOĆNJAKU

Autor: Administrator , 27. 10. 2016. 10:34

   Da je jesen lepa i bogata plodovima već smo naučili u našoj školi. Kroz protekle dane pratili smo vremenske promene, uočavali šarene boje u koje je jesen obojala naš školski voćnjak i hodali po šuštavom tepihu od lišća. Izvanučioničkom nastavom posetili smo vrt, voćnjak i naš mali vinograd . Bili smo vredni te smo svoju učionicu obogatili različitim jesenskim plodovima.

 

 

 [više]

OBELEŽEN MEĐUNARODNI MESEC ŠKOLSKIH BIBLIOTEKA

Autor: Administrator , 25. 10. 2016. 13:03

   Povodom Međunarodnog meseca školskih biblioteka, sekcija Bibliotekari izrađivala je obeleživače stranica.
   Četvrtog ponedeljka meseca oktobra 1999. godine obeležen je prvi Međunarodni dan školskih biblioteka koji se osam godina kasnije protegnuo na celi oktobar i prerastao u Međunarodni mesec školskih biblioteka. Projekat je pokrenula Međunarodna udruga školskih bibliotekara.

 [više]

BRANKOVI DANI U VUKOVARU

Autor: Administrator , 18. 10. 2016. 10:48

U Vukovaru se već jednu deceniju održava kulturno-duhovna manifestacija Brankovi dani u Vukovaru koju je pokrenuo pokojni otac Jovan Radivojević. Manifestacija je posvećena srpskom pesniku epohe romantizma Branku Radičeviću koji je za života često dolazio na Dobru vodu.

Ovogodišnji program je trajao od 2. do 16. oktobra na kojem je predstavljena duhovnost, kultura i tradicija Srba sa ovog područja. Ova velika svečanost okupila je brojne posetioce različitih starosnih uzrasta. Dani su svečano završeni 16.oktobra u Ružičkinoj kući u Vukovaru gde su nastupili crkveni hor Sveti Rafailo iz Zrenjanina, Vukovarsko srpsko pevačko društvo Javor iz Vukovara, recitatori vukovarske Gimnazije i učenici osnovnih i srednjih škola koji su nagrađeni nagradom „Ružica Radičević“ za svoje literarne radove. Jedan od nagrađenih literarnih radova jeste i pesma našeg učenika Marka Kuzmanovića iz 7.razreda naziva „O, Adico moja...“ koju možete da pročitate u nastavku.

O, ADICO MOJA...

Imaš šume, imaš polja.

Sva ta lepota je samo tvoja.

Stara staza godine broji

i mnogima sudbine kroji.

 

Imaš most po kojem svako hodi,

da lagano mogu prići Dobroj vodi.

Od tvoje vode, nema bolje,

i sve što je moje, sada je i tvoje.


Krst na vrhu crkve tvoje,

od plemenitog metala je kovan,

'ajde da se svi setimo,

ko je bio naš otac Jovan.


Imaš puno šuma,

imaš Vuku reku

i velika polja.


O, Adico, prelepa moja.

 [više]

OD ZRNA DO POGAČE

Autor: Administrator , 14. 10. 2016. 11:56

 Učenici prvog razreda su učestvovali u radionici Od zrna do pogače.
   Vredne ručice naših prvačića su uz pomoć mame Aleksande Stojanović još jednom pokazale šta sve može dečja mašta. Mališani su mesili testo, a zatim oblikovali i ukrašavali svoja peciva. Dok smo čekali da se kifle ispeku naučili smo ponešto o tome kako i od čega se pravi brašno i za šta ga sve koristimo.
   Druženje se završilo degustacijom ispečenih peciva i razgovorom o njihovim utiscima.

 [više]

AKCIJA SAKUPLJANJA STAROG PAPIRA-"IZ STAROG U NOVO"

Autor: Administrator , 13. 10. 2016. 11:06

Kao i prethodnih godina, Veće učenika Osnovne škole Trpinja i školski ekolozi organizovali su akciju sakupljanja starog papira pod nazivom „Iz starog u novo“.

Cilj akcija sakupljanja starog papira je razvijanje svesti o očuvanju okoliša, jačanje osećaja povezanosti s prirodom i učenje mladih o načinima i procesu reciklaže otpada. Akcija je provedena u utorak, 11.10.2016. godine. Sva razredna odeljenja naše škole uključila su se u akciju i time potvrdila da žele podržati cilj akcije – probuditi svest o očuvanju okoliša!!!

Svi učenici i radnici škole doprineli su akciji donoseći stari papir, a uvidom u sakupljeno ustanovljeno je da je  3. razred sakupio najviše papira.

U ovoj akciji rezultat sakuplјanja starog papira je sledeći:

1. razred – 85 kg 

2. razred – 79 kg 

3. razred – 540 kg

4. razred – 162 kg

5. razred – 61 kg

6. razred – 45 kg

7. razred – 106 kg

8. razred – 175 kg

Škola – 248 kg

Ukupno je sakuplјeno 1501 kg starog papira.

Zahvaljujemo svima koji su učestvovali u ovoj akciji i radujemo se novim akcijama koje ćemo podržati za čišće, zdravije i mirisnije sutra!!!

  

Veće učenika i ekolozi

 

 

 [više]

DEČJA NEDELJA 3.-9.10. 2016.

Autor: Administrator , 10. 10. 2016. 09:30

Učenici i učiteljice nižih razreda naše škole su kao i prethodnih godina obeležili Dečju nedelju na školskom igralištu. Crtajući kredama u boji, učenici su školsko igralište pretvorili u pravu malu galeriju likovnih radova. Naši mališani crtali su svašta:školu, dečje igre, junake crtanih filmova...

Vreme na igralištu uz crtanje brzo je prošlo, vratili smo se u školu srećni i zadovoljni, a naši crteži ukrašavaće dečje igralište još neko vreme.

 [više]

OBELEŽEN SVETSKI DAN UČITELJA

Autor: Administrator , 6. 10. 2016. 09:41

Svetski dan učitelja je izuzetno značajan i poseban dan u životu i radu svakog učitelja. U našoj školi tradicija je da učenici 5.oktobra budu u ulozi svojih učitelja kako bi shvatili koliko je velika i odgovorna uloga učitelja, odnosno da spoznaju šta znači biti učitelj.

Svi „novi“ učitelji su bili dobro pripremljeni i nastava je tekla bez problema. Učenici su se ponašali uobičajno i sve zadatke spremno prihvatali i izvršavali ističući kako im je ovo najlepši dan u školskoj godini. Iako je učenicima bilo zanimljivo na jedan dan postati nastavnik,spoznali su koliko znanja nastavnik treba da ima i da zvanje nastavnika daje veliki doprinos razvoju društva u celini.

 [više]

EVROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN „DAN LOPTE“

Autor: Administrator , 4. 10. 2016. 10:30

   U petak 30.09.2016. godine učenici nižih razreda naše škole su  zajedno sa svojim učiteljicama izašli na školsko igralište  povodom Evropskog školskog sportskog dana. Zadatak svim učenicima je bio doneti najdražu loptu. Sve se šarenilo od mnogobrojnih lopti. Na samom školskom igralištu uživali smo u brojnim igrama, kao što su vođenje lopte rukom i nogom kroz šarene poligone, ubacivanje lopte u koš, fudbal na velikoj plahti, ples sa loptama i  mnoge druge igre. Učenici i njihove učiteljice su proveli jedan zabavan sportski dan.

 [više]

NASTAVNI ČAS U BIBLIOTECI

Autor: Administrator , 3. 10. 2016. 10:46

Da nastavni čas može biti zanimljiv dokazali smo i danas u saradnji školske biblioteke i učenika 3. razreda s učiteljicom Mirelom Knežević. Naime, nastavni čas srpskog jezika, nastavna jedinica Biblioteka – korišćenje enciklopedije realiziovana je u saradnji sa bibliotekarkom Vlatkom Jovanović.

      Nakon razgledavanja raznih vrsta encikopedija i upoznavanja sa ovakvim tipom knjiga , učenici su imali zadatak u enciklopedijama pronaći odgovore na pitanja iz različitih oblasti. Podelili su se u grupe i vrlo brzo dali odgovore na sva postavljena pitanja. Na kraju nastavnog časa predstavnici grupa izneli su svoja zapažanja koja su pronašli u enciklopedijama.

 [više]

PROJEKAT TREĆEG RAZREDA- KAKO NA CILJ DOĆI?

Autor: Administrator , 29. 9. 2016. 10:56

Učenici trećeg razreda su u  mesecu  septembru obrađivali temu iz prirode i društva  pod nazivom   " . Snalaženje u prostoru." Započeli smo usvajanjem novih nastavnih sadržaja vezanih uz ovu nastavnu celinu. Naučili smo šta je kompas, koje su glavne, a koje sporedne strane sveta, šta je stajalište, polazište i odredište. Realizovali smo izvanučioničku  nastavu Pozdrav jeseni i proverili na terenu sve što smo naučili iz prirode i društva na temu Snalaženje u prostoru. Na sve strane bili su vidljivi znakovi koji nam govore da je stigla jesen.

Dok smo hodali seoskim pašnjacima i poljima, posmatrali smo voćnjake i vinograde te ponovili šta ljudi rade u jesen u voćnjaku i vinogradu. Usput smo prikupljali plodove jeseni. Na starom  panju smo ponovili kako odrediti strane sveta gledajući mahovinu, lišajeve i godove. Odredili smo strane sveta i pomoću kore drveta, mravinjaka i sunca. Kad smo došli na odredište malo smo se odmorili i određivali strane sveta pomoću kompasa. Ponovili smo i uočili šta je stojište, vidik  i vidikova linija. Uporedili smo vidike sa niskog i povišenog stojišta.

 

Vrativši se u učionicu, ispunili smo radni listić da bi nam sve što smo naučili ostalo u sećanju. Projekat smo završili izradom kompasa.

 

 [više]

POSETA VUČEDOLU

Autor: Administrator , 27. 9. 2016. 12:20

Učenici 5.razreda OŠ Trpinja i OŠ Negloslavci su sa svojim nastavnicima 21.9.2016.godine posetili Muzej vučedolske kulture i arheološko nalazište Vučedol.

U muzeju nas je dočekao vodič koji nam je pričao o starim Vučedolcima. Saznali smo da su Vučedolci bili prvi narod u Evropi, da su se bavili lovom i ribolovom kako bi preživeli, da su oružje pravili od bakra, drveta, metala i kamena te da je Vučedol imao i oko 2000 stanovnika. Nakon toga smo bili u radionici gde smo pravili kostur Oriona koji smo poneli u školu. Zatim smo otišli na nalazište videti kako arheolozi rade te posetili Gradac, mali muzej u kojem se nalaze 4 grobnice: petero dece, jelena, muža i žene te vučedolske golubice (jarebice). Na kraju smo se popeli na vrh muzeja s kojeg smo imali lep pogled na Dunav te smo se tu i slikali.

 [više]

PRVAČIĆI POSETILI ŠKOLSKU BIBLIOTEKU

Autor: Administrator , 20. 9. 2016. 11:21

Biblioteku naše škole zajedno su sa svojom učiteljicom Svetlanom Dragaš posetili učenici prvog razreda.

Tamo ih je dočekala bibliotekarka koja ih je upoznala sa prostorom biblioteke te se u čitaoničkom delu održao njihov prvi čas u biblioteci. Naučili su razlikovati biblioteku i knjižaru, pravila lepog ponašanja u biblioteci te kako se u našoj školi posuđuju knjige.

Prvačići su bibliotekarki otkrili najdraže priče i likove iz bajki, a ona im je obećala kako će im uskoro otkiti još mnogo lepih priča, bajki i pesmica. 

 [više]

PRIREDBA ZA PRVAČIĆE

Autor: Administrator , 8. 9. 2016. 12:07

 Dana 6. septembra 2016. ODRŽANA JE PRIREDBA U ČAST PRVAKA.

  I ovog septembra školsko zvono je prvi put zazvonilo za 16 novih učenika naše škole. Zajedno sa svojom učiteljicom otvorili su jedno sasvim novo poglavlje u svom životu.

   U školi su ih dočekali učenici viših razreda, koji su im pesmom i igrom poželeli srećan i uspešan početak školovanja. Lepim željama su se pridružili direktor škole gospođa Vesna Vujić, kao i načelnik Opštine Trpinja gospodin Mioslav Palić koji je ispred Opštine uručio prvacima besplatne udžbenike.

 

   Svim prvacima želimo srećan i uspešan polazak u školu!

 

 [više]

PRVI RADNI DAN

Autor: Administrator , 6. 9. 2016. 12:01

Učenici su sa svojim nastavnicima prvi dan školske 2016/2017. godine započeli molitvom u Crkvi. Nakon molitve, učenici su se uputili u školu zajedno sa svojim odeljenjskim starešinama. Prvog dana su dobili detaljna uputstva, raspored časova, raspored smena i prostora, te su nastavnici svojim učenicima poželili srećan i uspešan početak školske godine.

 [više]

OBAVEŠTENJE O POČETKU ŠKOLSKE 2016/2017. GODINE

Autor: Administrator , 31. 8. 2016. 12:09

U ponedeljak, 5. septembra počinje nova školska godina.

Dolazak učenika  u školu zakazan je u 8.45 časova kada će sa svojim nastavnicima otići u crkvu u kojoj će se od 9.00 časova održati molitva za srećnu i uspešnu školsku 2016/2017. godinu.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
 

eDnevnik
Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 4. 2014.

Ukupno: 56175
Ovaj mjesec: 383
Ovaj tjedan: 258
Danas: 31
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Trpinja / Velika 2, HR-32224 Trpinja / os-trpinja.skole.hr / ured@os-trpinja.skole.hr
preskoči na navigaciju