preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trpinja

Login
 

eDnevnik

  

CISOK

e-Usmjeravanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

ONLAJN KATALOG ŠKOLSKE BIBLIOTEKE

Katalog obaveznih udžbenika

<\a>

Upisi.hr

Živjeti zdravo EU

 

Školska kuhinja

Priloženi dokumenti:
Jelovnik za 01 mesec.doc

 

 

vijesti
NAŠI OBELEŽIVAČI ZA KNJIGE SREĆNO STIGLI U RUSIJU
Administrator / datum: 20. 1. 2022. 10:12

 Naša partnerska škola iz Rusije iz projekta razmene obeleživača za knjige, javila se sa izveštajem i zahvalom za uspešno proveden projekat.Naša škola i partner škola iz Rusije iskoristile su ovaj projekat da bolje upoznaju znamenitosti država i mesta iz kojih ove dve škole dolaze. Tako su naši ruski drugari "putovali" po celoj Hrvatskoj i saznali nešto više o Trpinji i školi. O našoj školi kažu da je čak 139 godina starija od njihove, da provodi mnogo zanimljivih aktivnosti i da im se veoma svideo školski časopis "Naš list".

Ovim putem zahvaljujemo se njima na lepoj saradnji i do nekog idućeg projekta šaljemo pozdrave iz Trpinje.

Здравствуйте!


[OPŠIRNIJE]INTEGRISANI DAN „PRAVOSLAVNA NOVA GODINA“
Administrator / datum: 18. 1. 2022. 12:37

   U našoj školi 14.1.2022. godine održan je integrisani radni dan povodom obeležavanja pravoslavne Nove godine. Učenici od 1. do 8. razreda uz pomoć svojih nastavnika učestvovali su na različitim radionicama: plesali su uz prigodne pesme, izrađivali su novogodišnje čestitke i ukrase, rešavali razne tematske zadatke, pravili kolače… Radionice su provedene uz poštovanje svih epidemioloških mera. Učenici su bili veoma aktivni te su rado prihvatili ovakav način rada, uz želju da u budućnosti bude više takvih dana i zadataka.

Kako je to izgledalo pogledajte fotografije.

 


[OPŠIRNIJE]DEČJI ČASOPISI U ŠKOLSKOJ BIBLIOTECI
Administrator / datum: 18. 1. 2022. 10:21

    Školska bibliotekarka posetila je 2. razred, a tema susreta bili su dečji časopisi.Najpre je bibliotekarka objasnila po čemu se časopisi razlikuju od knjige i dnevne štampe.Takođe, učenici su upoznali razne dečje časopise koje mogu da pronađu u našoj školskoj biblioteci.Šta je naslovnica, rubrika i sadržaj-sve su to naši učenici usvojili.Vredno su rešavali nastavni listić sa zadacima, a nakon toga dobili su u ruke časopise "Prvi izbor", "Moj planet", "Smib" i "Radost" koje su pregledavali i čitali.

    Za kraj časa sami su osmislili svoje naslovnice dečjih časopisa.


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE O ZIMSKOM RASPUSTU UČENIKA
Administrator / datum: 23. 12. 2021. 09:24

Dragi učenici,

zimski raspust započinje 24. decembra 2021. i traje do 7. januara 2022. godine. Nastava u 2. polugodištu počinje  u ponedeljak, 10. januara 2022. godine po redovnom raporedu:

 

- predmetna nastava prepodne (1. smena)

- razredna nastava popodne (2. smena)

Srećni praznici!


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE O DODELI NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA
Administrator / datum: 22. 12. 2021. 10:18

            Dragi učenici i roditelji, 

podela paketića organizovaće se ispred Doma kulture u Trpinji, u ponedeljak 27.12.2021. u 10:00h.

Detaljnije informacije nalaze se u prilogu ispod.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO TAKMIČENJE U FUTSALU ZA UČENIKE 7. i 8. RAZREDA
Administrator / datum: 16. 12. 2021. 08:38

         Članovi Školskog sportskog društva „Mladost Trpinja“ učestvovali su danas na županijskom takmičenju u futsalu. Takmičenje se održalo u sportskoj dvorani Borovo sa početkom u 9 časova.

         Našu školu predstavljali su učenici 8. razreda Stefan Karagić, Aleksej Radić i Aljoša Tešanović, učenici 7. razreda Stefan Miković, Luka Vujić i Viktor Vujić, učenik 6. razreda Alen Stojković i učenik 5. razreda Stefan Kuzmanović.

         Prvu utakmicu smo igrali protiv Osnovne škole Nikole Andrića, gde smo izgubili rezultatom 1:0. Druga utakmica protiv Osnovne škole Tovarnik završila je rezultatom 3:1.

Pogodak za našu školu postigao je učenik Aljoša Tešanović.

          


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO TAKMIČENJE U FUDBALU
Administrator / datum: 9. 12. 2021. 12:42

          Takmičenje u malom fudbalu za učenike 5. i 6. razreda Vukovarsko – srijemske županije održano je 7.12.2021. u gradskoj dvorani Borovo. Na takmičenju je učestvovalo sedam osnovnih škola u dve skupine. Učenici naše škole igrali su u skupini sa Osnovnom školom Mitnica i Osnovnom školom Ilok. Brojčano nadjačani od drugih škola, osvojili smo treće mesto. Predstavnici naše škole u ovoj kategoriji su Mihajlo Dokmanović, Stefan Kuzmanović, Alen Stojković, Nevena Miković i Viktor Vujić.

            Iako na samom takmičenju nije bilo publike, međusobne podrške nije izostalo.


[OPŠIRNIJE]NASTAVLJA SE PROJEKAT "ČITALAC MESECA"
Administrator / datum: 2. 12. 2021. 13:24

Godina 2021. proglašena je godinom čitanja pa se tako i naša škola uključila u provođenje aktivnosti koje podstiču čitanje. Bibliotekarka škole zajedno sa pedagogicom osmislile su aktivnost pod nazivom “Čitalac meseca“. U ovoj aktivnosti učestvuju svi učenici razredne nastave.

Ovom aktivnošću želi da se poradi na boljem čitanju, tačnijem, bržem i izražajnijem, bogaćenju rečnika i učenju novih reči. Takođe, učenici će se upoznati sa različitim vrstama tekstova i njihovim sadržajima.

Učenicima je tekstove za čitanje podelila bibliotekarka i uputila ih na čitanje kod kuće, a u školi smo zajedno proverili čitanje svakog učenika koji je čitao naglas. Bibliotekarka i pedagogica vodile su beleške i savetodavno pristupile svakom učeniku kako bi čitanje bilo što bolje i uspešnije.

U mesecu novembru  kao najbolji čitaoci izabrani su: Andrija Palić (2.r.), Sergej Kuzmanović (3. r) i Ivana Dragaš (4.r.)

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]USPEŠNO ZAVRŠEN MEĐUNARODNI PROJEKAT OBELEŽIVAČA ZA KNJIGE
Administrator / datum: 30. 11. 2021. 10:43

   Učenici 3. razreda sa svojom učiteljicom i bibliotekarkom prijavili su se na projekat po nazivom "Bookmark exchange 2021" kojem je svrha da se povežu škole iz čitavog sveta. Učenici su imali zadatak da urade obeleživače za knjige te pošalju školi partneru, a to je i ove godine bila Rusija. Učenici su vredno radili svoje obeleživače knjiga za svoje ruske drugare, a i školarci iz Rusije potrudili su se da i njihovi obeleživači iz daleke Rusije stignu što pre do Trpinje.Slatke ruske lije razveselile su naše učenike za lepo sećanje na učestvovanju u ovom projektu.

   Za kraj projekta pozvana je nastavnica geografije Vladana Živković koja je učenicima 3. razreda održala predavanje o zemlji Rusiji i njezinim zanimljivostima. Ovo predavanje se učenicima veoma svidelo. Veselimo se već idućem ovakvom projektu i upoznavanju neke druge zemlje.

Kako je sve to skupa izgledalo pogledajte fotografije. Kliknuti na OPŠIRNIJE.

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]FESTIVAL DEČJE ILUSTRACIJE 2021.
Administrator / datum: 25. 11. 2021. 13:48

  Naša škola učestvovala je na Festivalu dečje ilustracije  2021. koji je okupio najveći broj likovnih radova do sada. Ukupno je učestvovalo 336-ero dece iz Hrvatske i Srbije. Cilj ove manifestacije jeste približiti srpsku književnost za decu najmlađim članovima zajednice i podstaknuti ih na čitanje i kreativno stvaranje. Krajnji cilj Festivala je približiti deci kulturu i stvaralaštvo vlastitog naroda.

  Odabrani su najuspešniji radovi, a među njima je i rad našeg učenika Tadeja Vranješevića iz 4. razreda na koga smo veoma ponosni!

Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE
Administrator / datum: 17. 11. 2021. 13:02

 Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o uvođenju posebne sigurnosne mere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i nameštenika, službenika i nameštenika u lokalnoj i područnoj samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, donesene 12. novembra 2021., od utorka, 16. novembra 2021., za ulazak u prostor Osnovne škole Trpinja potrebno je doneti na uvid COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cepljenju, preboljenju, odnosno testiranju, navedenih u članku 7. Odluke Stožera civilne zaštite.

Odluku Stožara civilne zaštite Republike Hrvatske možete pročitati pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO TAKMIČENJE U KROSU
Administrator / datum: 17. 11. 2021. 11:13

 

      Županijsko takmičenje Vukovarsko – srijemske županije održano je 16.11.2021. na stadionu Cibalia u Vinkovcima.

Našu školu su predstavljali učenici 8. razreda Aljoša Tešanović i Jelena Maljenović. Ovom prilikom izostao je rezultat ali su učenici ostvarili  nova poznanstva sa učenicima drugih škola iz naše županije, razvijali su takmičarski i navijački duh i ono najvažnije pokazali su šta znači biti fer play takmičar.


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE O PRELASKU SA NASTAVE PO MODELU C NA NASTAVU PO MODELU A-NASTAVA U ŠKOLI
Administrator / datum: 9. 11. 2021. 13:20

Dragi učenici,

obaveštavamo vas da se u četvrtak, 11. novembra 2021. , vraćamo na nastavu po Modelu A- nastava u školi (svi razredi). Molimo vas da poštujemo epidemiološke mere i pozivamo sve učenike da ponesu maske.

Nastava će se odvijati prema rasporedu, učenici razredne nastave idu u prvu smenu, a učenici predmetne nastave pohađaju školu u drugoj smeni.

Više o merama možete pročitati u prilogu.

 

 


[OPŠIRNIJE]FESTIVAL LEPE REČI VUKOVAR 2021.
Administrator / datum: 9. 11. 2021. 09:46

   Učenici Osnovne škole Trpinja učestvovali su 29. i 30. novembra 2021. godine na Festivalu lepe reči u organizaciji KUD-a Sloga iz Vukovara. Projekat je finansiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. U dvodnevnoj manifestaciji su učestvovali učenici osnovnih škola koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i ćiriličkom pismu po modelu A i učenici koji slušaju srpski jezik i kulturu po modelu C.

   Takmičenje je trajalo dva dana, a učesnici su podeljeni u dve kategorije. U kategoriji mlađih učesnika učestvovali su učenici od 3. do 6. razreda, a u kategoriji starijih učesnika bili su učenici 7. i 8. razreda. Prvi dan Festivala lepe reči bio je predviđen za takmičenje literarnog stvaralaštva, gde su se predstavili Vladana Maričić, učenica 6.razreda sa pesmom Na krilima mašte i Teodor Vranješević, učenik 8.razreda sa pesmom Sloboda.

  Drugi dan je bio predviđen za takmičenje recitatora. Svoje recitatorske sposobnosti pokazale su učenice 8.razreda, Anja Maširević sa pesmom Zagonetka Miroslava Antića i Anđela Vukajlović sa pesmom Dižimo škole Jovana Jovanovića Zmaja.

   Iako ove godine našim učesnicima nije dopala nijedna nagrada, verujemo da ih to neće sprečiti  da i dalje razvijaju svoje potencijale, da stvaraju nova poznanstva i što je najvažnije da neguju svoj kulturni identitet govoreći maternjim jezikom i služeći se ćiriličkim pismom.


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE O NASTAVKU NASTAVE PO MODELU C-NASTAVA NA DALJINU
Administrator / datum: 4. 11. 2021. 14:18

Zbog loše epidemiološke situacije u vezi epidemije KOVID-19 koronavirusa, donosi se Odluka o nastavku nastave po Modelu C-nastava na daljinu za sve školske ustanove (svi razredi ) kojima je Vukovarsko-sremska županija osnivač .

Ova Odluka primenjuje se za vremenski period od 8.-12. novembra 2021. godine.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKO TAKMIČENJE U STONOM TENISU
Administrator / datum: 29. 10. 2021. 13:25

        Učenici naše škole, članovi Sportske sekcije, održali su školsko takmičenje u stonom tenisu. Jedanaest učenika je učestvovalo u samom takmičenju. Osim uloge takmičara, svi su imali priliku biti i sudija na takmičenju. Naravno, to zahteva i poznavanje pravila igre koje smo tokom časova sekcije usvojili.

         Na malom odmoru, učenici nižih razreda su imali priliku da vide kako izgleda takmičenje. Pokazali su se kao odlična publika.

         I za kraj, ono najvažnije, sledilo je proglašenje pobednika. Treće mesto je zauzeo učenik 7. razreda Luka Vujić, drugo mesto je pripalo učeniku 8. razreda Alekseju Radiću i kao najbolji igrač se pokazao Aljoša Tešanović, takođe učenik 8. razreda.


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE O JESENJEM RASPUSTU
Administrator / datum: 29. 10. 2021. 09:44

Dragi učenici, 

u ponedeljak, 1.11. nema nastave zbog državnog praznika. Jesenji raspust počinje 2.11. i traje do srede 3.11.2021.

Nastava počinje u četvrtak, 4.11. online za sve razrede prema redovnom rasporedu. Više informacija dobićete od svojih odeljenjskih starešina.

Želimo vam radosne slobodne dane!


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE O PRELASKU NASTAVE NA MODEL C- NASTAVA NA DALJINU
Administrator / datum: 28. 10. 2021. 14:55

U skladu sa uputstvima Stožera civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije donosi se Odluka o prelasku na Model c nastave-nastava na daljinu u svim školskim ustanovama (svi razredi), kojima je Vukovarsko-sremska županija osnivač.

Odluka se primenjuje za dane 4. novembra i 5. novembra 2021. godine.


[OPŠIRNIJE]DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE-DANI HLEBA
Administrator / datum: 25. 10. 2021. 09:40

             U petak, 22.oktobra u našoj školi obeležili smo Dane hleba. Vredne ruke naših učenika pripremale su različite vrste pekarskih proizvoda i kolača. Učionice su bile pune slatkih i slanih poslastica, na stolovima mogle su se naći kiflice, kolačići, sendviči, palačinke, štrudlice, pite... Učenici su s osmehom i zadovoljstvom pokazli kulinarske veštine i na taj način zajedno sa svojim učiteljima zahvalili se za sve plodove koje nam zemlja daje. Kreativnosti nije manjkalo ni u likovnim radovima naših najmađih učenika. Ovaj dan prošao je u radostima i dobrom raspoloženju.


[OPŠIRNIJE]AKCIJA SAKUPLJANJA STAROG PAPIRA
Administrator / datum: 21. 10. 2021. 09:02

            U utorak, 19.10.2021. godine provedena je akcija sakupljanja starog papira u našoj školi. Kao i prijašnjih godina, cilj akcije je motivacija i edukacija najmlađih o korisnosti sakupljanja starog papira te zaštita šuma jer se sakupljenom jednom tonom starog papira od seče spasi 20 stabala. Papir je sirovina koja se izvrsno reciklira i na taj način vraća u svakodnevnu upotrebu čime se štedi energija, čuvaju šume i značajno smanjuje onečišćenje vode i zraka.

 

 

 

 

U ovoj akciji rezultat sakuplјanja starog papira je sledeći:

1. razred – 26,7 kg 

2. razred – 140,6 kg 

3. razred – 70,5 kg

4. razred – 50,9 kg

5. razred – 49,8 kg

6. razred – 50,8 kg

7. razred – 50 kg

8. razred – 45,3 kg

Škola – 71,5 kg

            Ukupno je sakuplјena      556,1    kg starog papira.

Svi učenici i radnici škole doprineli su akciji donoseći stari papir, a uvidom u sakupljeno ustanovljeno je da je 2. razred sakupio najviše papira te im upućujemo posebne čestitke.

Još jednom, hvala svima koji su doprinijeli ovoj akciji na bilo koji način. Do iduće  godine sakupljajte stari papir negde u kutijama kod kuće, pa ga donesite u školu u sledećoj akciji koju ćemo organizovati u drugom polugodištu.

Veselimo se novim akcijama koje ćemo podržati za čišće, zdravije i mirisnije sutra!!!

  

Veće učenika i ekolozi


[OPŠIRNIJE]DEČJA NEDELJA
Administrator / datum: 11. 10. 2021. 10:25

          U okviru Dečje nedelje, 4.- 8. oktobra 2021. godine, obeležili smo Međunarodni dan deteta prikladnim aktivnostima i igrama za decu.

Za učenike nižih razreda naše škole organizovano je takmičenje u brzom vezivanju pertli. Vezivanje pertli predstavlja jednu od prvih veština koje bi jedan školarac trebao da savlada, ali u praksi to ne polazi baš svakom za rukom. Ideja za ovo takmičenje je došla na osnovu činjenice da sve više dece nosi samo patike sa čičkom, nemajući  volje da se uhvate u koštac sa ovim problemom. Učenici su se takmičili u okviru svog odeljenja i u svakom odeljenju su proglašeni najbrži i najspretniji u vezivanju pertli.

Zaključak ovog našeg takmičenja je da u realizaciji postoji visok nivo motivacije dece za učešće kao i za ostvarenje što boljeg rezultata i plasmana.

 


[OPŠIRNIJE]HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN
Administrator / datum: 15. 9. 2021. 07:55

 

             Svojim projektom Hrvatski olimpijski odbor želi potaknuti građane svih dobnih grupa na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojim žive i rade.

Kao i u svim školama u Hrvatskoj i u Osnovnoj školi Trpinja  je raznim aktivnostima obeležen Hrvatski olimpijski dan u petak, 10.9.2021.

Učenici naše škole su za taj dan obukli bele majice, koje su simbol sportskih aktivnosti i uputili se sa svojim učiteljima na školsko igralište. Za učenike su organizovane razne sportske i takmičarske igre u kojima su svi uživali. Posle svake takmičarske igre proglašeni su pobednici.

Više pogledajte u priloženim fotografijama!


[OPŠIRNIJE]PRIREDBA DOBRODOŠLICE ZA UČENIKE PRVOG RAZREDA
Administrator / datum: 9. 9. 2021. 14:21

Učenici razredne nastave priredili su priredbu dobrodošlicu za naše najmađe učenike- prvačiće. Recitacijama i pesmom učenici su poželili novim drugarima puno lepih školskih dana,osmeha i radosti,ali i novih znanja. Poručili su kako  je u našoj školi  lepo biti i  da će puno znanja dobiti. Na kraju zasladili su se svi, a naši novi učenici sa njihovom učiteljicom kreću u svet učenja.

Srećno!


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE O POČETKU ŠKOLSKE 2021/2022. GODINE
Administrator / datum: 2. 9. 2021. 12:26

U ponedeljak, 6. septembra počinje nova školska godina.

 Prvi dan škole započeće službom u crkvi u 9.00 časova. Nastava za učenike od 5.-8. razreda počinje u 10.00 časova, a za učenike od 1.-4. razreda nastava počinje u 12.00 časova.

Vidimo se!


[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE RODITELJIMA O NOVČANOJ POMOĆI ZA RADNE SVESKE OPŠTINE TRPINJA
Administrator / datum: 2. 9. 2021. 12:14

Opština Trpinja isplatiće novčanu pomoć u iznosu od 600,00 kuna učenicima 6.,7., i 8. razreda.

Molimo roditelje da pročitaju Odluku i postupe prema istoj.

Kliknuti na opširnije.


[OPŠIRNIJE]JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PONUDA ZA NABAVU OBAVEZNIH UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2021/2022.
Administrator / datum: 8. 7. 2021. 12:03

[OPŠIRNIJE]OBAVEŠTENJE O ŠKOLSKOJ 2021/2022.GODINI I KALENDAR RADA ŠKOLE
Administrator / datum: 6. 7. 2021. 12:12

   Školska 2021/2022. godina počinje 6. septembra 2021. godine. Više informacija pročitajte u Odluci ministra nauke i obrazovanja. Takođe, predstavljamo vam kalendar rada naše škole za školsku 2021/2022.

Za više informacija kliknuti na OPŠIRNIJE.

 


[OPŠIRNIJE]KATALOG OBAVEZNIH UDŽBENIKA OŠ TRPINJA
Administrator / datum: 1. 7. 2021. 14:10

   Sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18), udžbenici će i ove godine biti kupljeni sredstvima iz budžeta, što znači da roditelji ne snose nikakve troškove za udžbenike. 

U prilog je katalog obaveznih udžbenika za školsku 2021/2022. godinu i spisak dodatnih obrazovnih materijala.

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju