2016-12-13 12:31:20

HUMANITARNA AKCIJA – „Humanost na delu“

U našoj školi se već dugi niz godina provode razne humanitarne akcije pa je Veće učenika i ove školske godine organizovalo akciju pod nazivom „Humanost na delu“ s cilјem da pomognemo onima kojima je to potrebno i tako, bar na čas, usrećimo i ulepšamo nekome dane.

Akcija je provedena u toku Nedelјe solidarnosti, u periodu od 5.12.2016. do 9.12.2016. godine. Učenici su donosili odeću, obuću, slatkiše, školski pribor, igračke i sredstva za ličnu higijenu, a članovi Veća učenika su razvrstali sve što su učenici doneli i složili u kutije koje su kasnije prosledili u vukovarski Crveni krst u nadi da će određena stvar pripasti onome kome je zaista potrebna i da ćemo pojedincima uveseliti nastupajuće praznične dane. Ovogodišnjom akcijom sakuplјeno je sledeće: 2 kutije i 8 vreća odeće, 1 vreća obuće, 2 kutije slatkiša, 2 školske torbe pune školskog pribora, 1 kutija i 1 vreća igračaka i 1 kutija i 1 kesa sredstava za ličnu higijenu. Presrećni smo bili na kraju kada smo videli pun kamion poklona, koji je otišao u sedište vukovarskog Crvenoga krsta, a naša srca su bila ispunjena lјubavlјu, opčinjena plemenitošću i želјom za dobrotom.

Akciji su se odazvali skoro svi učenici, a i mnogi nastavnici te im se svima zahvalјujemo i nadamo se da će ovakvih akcija biti i dalјe u našoj školi jer dobro je činiti dobra dela!

 

 

                                                             Veće učenika


Osnovna škola Trpinja