2019-11-26 08:23:00

KVIZ POVODOM OBELEŽAVANJA OSAM VEKOVA SAMOSTALNOSTI SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

Dana 22. novembra 2019. godine Veće srpske nacionalne manjine u opštini Borovo organizovalo je Kviz znanja „Loza Nemanjića i osam vekova SPC“ za učenike osnovnih škola iz Trpinje, Negoslavaca i Borova u sklopu projekta „800 godina samostalnosti SPC“. Učenici sedmih razreda iz sve tri škole bili su podeljeni u dve grupe „Princ Rastko“ i „Monah Sava“. Obe grupe pokazale su zavidno znanje o nacionalnoj istoriji srednjeg veka, a za nijansu je bila bolja grupa „Princ Rastko“.

     Uvodno predavanje o dinastiji Nemanjića i autokefalnosti SPC održali su profesor istorije Zoran Jakšić i jerej Vukašin Cvetojević, koji su ujedno bili članovi žirija u kvizu.

     Predsednik Veća, gospodin Dušan Latas, uručio je zahvalnicu našoj školi i nastavnici istorije za učešće u ovom projektu, a učesnicima kviza simbolične nagrade.

     Cilj ovog kviza je obeležavanje 800 godina samostalnosti SPC, proširivanje znanja o nacionalnoj istoriji, ali i upoznavanje i zbližavanje učenika tri škole kako bismo u budućnosti nastavili saradnju u nekim novim projektima.


Osnovna škola Trpinja