2019-12-16 10:23:00

„POMOZIMO PRIJATELJU“ I „PAKETIĆI ZA DECU S KOSOVA I METOHIJE“

U našoj školi se već dugi niz godina provode razne humanitarne akcije, pa je Veće učenika i ove školske godine organizovalo akciju pod nazivom „Pomozimo prijatelju“ s ciljem da pomognemo onima kojima je to potrebno i tako, bar na tren, usrećimo i ulepšamo nekome dane. Akcija je provedena u toku Nedelje solidarnosti, u periodu od 9.12.2019. do 13.12.2019. godine. Učenici su donosili odeću, obuću, slatkiše, školski pribor, igračke i sredstva za ličnu higijenu, a članovi Veća učenika su razvrstali sve što su učenici doneli i složili u kutije koje su kasnije prosledili u vukovarski Crveni krst u nadi da će određena stvar pripasti onome kome je zaista potrebna i da ćemo pojedincima uveseliti nastupajuće praznične dane.

Ovogodišnjom akcijom prikupljeno je sledeće:

- 9 kutija i 20 manjih i većih vreća odeće,

- 2 vreće igračaka,

- 1 kutija slatkiša i 33 gotova paketića,

- 1 kutija sredstava za ličnu higijenu,

- 1 kutija dugotrajne hrane,

- 3 vreće obuće.

Presrećni smo bili na kraju kada smo videli pun kamion poklona, koji je otišao u sedište vukovarskog Crvenog krsta, a naša srca su bila ispunjena ljubavlju, opčinjena plemenitošću i željom za dobrotom.

Ove godine smo se uključili i u humanitarnu akciju „Paketići za decu sa Kosova i Metohije“ koju je organizovala Opština Trpinja. U ponedeljak, 16.12.2019. godine, u prostorije Krio d.o.o. dostavili smo paketiće za decu sa Kosova i Metohije koje smo skupljali u prostorijama škole takođe u periodu od 9.12. do 13.12.2019. Obaveštenje o sakupljanju paketića za mališane Kosova i Metohije učenici, roditelji i nastavnici škole mogli su pročitati na oglasnoj tabli. Akciji su se odazvali skoro svi učenici, a i mnogi nastavnici te im se svima zahvaljujemo i nadamo se da će ovakvih akcija biti i dalje u našoj školi, jer humanost je delo koje nas čini srećnima i ispunjenima!

Veće učenika


Osnovna škola Trpinja