2020-01-23 09:57:32

INTEGRISANI DAN - "NOVA GODINA"

 

      Dana 14.1.2020.godine održan je integrisan dan u našoj školi pod nazivom „Nova godina“. Svi učenici škole podelili su se u razne radionice kojima su rukovodili nastavnici.

Svi učenici razredne nastave bili su u jednoj radionici. Učenici su nakon odslušanog dela audio-bajke Ivica i Marica ukrašavali veštičju kuću koju su učiteljice izradile kod kuće od kartonskih kutija. Sa slušanjem su stali kada su Ivica i Marica došli do neobične kućice u šumi. Zadatak je bio da svaki razred ukrasi svoje kućice slatkišima izrađenim od plastelina. Kada su kućice bile gotove, bajku su završili stvaralačkim prepričavanjem te su tako dodavali nove likove u bajku pa je bajka dobila sasvim drukčiji tok radnje. Naravno, srećan po Ivicu i Maricu. U drugom delu radionice učenici su pravili Sneška Belića od najlon kesa, novina i kolaža, a sve svoje radove izložili su u holu škole.

            Učenici predmetne nastave bili su podeljeni u dve grupe. Učenici 5. i 6. razreda su sa svojim nastavnicima bojali folije i teglice zimskim motivima, izrađivali ramove za slike sa božićnim motivima te ukrašavali kugle od stiropora tako što su ih bojali akrilnim bojama i dekupaž tehnikom. Na kraju su sve začinili pisanjem božićnih čestitki i plesom. Učenici 7. i 8. razreda bili su podeljeni u 3 grupe tako da svi učenici prođu kroz sve 3 grupe. U prvoj grupi su pravili eksperiment kristalizaciju, u drugoj su pomoću micro:bitova pravili lampice te od plastičnih kašika jelku. U trećoj su grupi pravili ukrase za jelku. Jedne su ukrase izrađivali od  kugli stiropora dekupaž tehnikom, a druge su oblike, prethodno izrađene od smese gustina, sode bikarbone i vode, bojali akrilnim bojama i temperama.

            Kao i svaki put, učenicima se ovaj način rada jako svideo. Spretne dečije ruke izradile su novogodišnje ukrase i njima ukrasile našu školu.

  

 

   


Osnovna škola Trpinja