2020-01-23 14:44:07

OŠ Trpinja učesnik projekta "Učimo za bolju budućnost"

Projekat pod nazivom „Učimo za bolјu budućnost“ je program vannastavnog obrazovanja u kojem će deca sedmih i osmih razreda imati priliku učestvovati na radionicama finansijske, medijske i digitalne pismenosti.

Nosilac projekta „Učimo za bolјu budućnost“ je Zajedničko veće opština, a finansiran je od strane Ministarstva nauke i obrazovanja Republike Hrvatske. Partneri na projektu su Tehnička škola „Nikole Tesle“ iz Vukovara i osnovne škole Markušica, Trpinja i Negoslavci.

Projektnim aktivnostima su obuhvaćena deca sedmog i osmog razreda osnovnih škola Markušica, Trpinja i Negoslavci u proces vaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja kroz 24 radionice finansijske, digitalne i medijske pismenosti koje se održavaju u Tehničkoj školi „Nikole Tesle“ u Vukovaru.

14.12.2019. je održana prva radionica. Ukupno trajanje projekta je godinu dana.

Predavač na radionicama finansijske i medijske pismenosti je Dragan Milanović, a na radionicama digitalne pismenosti je Miroslav Karan.

Voditelјica projekta je Jelena Parabućski članica projektnog centra Zajedničkog veća opština, a administratorka je Nikolina Dokić voditelјka projektnog centra Zajedničkog veća opština.

Radionice se sastoje iz tri osnovna dela: finansijska pismenost kojom se želi uticati na podizanje ukupnih finansijskih kompetencija dece, digitalna pismenost: svladavanje osnova programiranja i osnovnih internet alata, medijska pismenost: razvijanje medijskih znanja i pismenosti u medijski posredovanom svetu.  

 


Osnovna škola Trpinja