preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trpinja

Login
 

eDnevnik

  

CISOK

e-Usmjeravanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

ONLAJN KATALOG ŠKOLSKE BIBLIOTEKE

Katalog obaveznih udžbenika

<\a>

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Odluka o zaduženjima, rasporedu rada i utvrđivanju uslova za rad od kuće
Autor: Sanja Kosanović, 20. 3. 2020.

 
REPUBLIKA HRVATSKA
OSNOVNA ŠKOLA TRPINJA
          T R P I NJ A
 
KLASA:003-01/20-01/01
URBROJ:2196-95-20-01-01
 
U Trpinji,  20. ožujka 2020. godine
 

 

Na temelju članka 7. stavka 2. Zakona o radu (Narodne novine, broj 93/14., 127/17. i 98/19.), i Odluke o izmjeni Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu Ministarstva znanosti i obrazovanja (KLASA: 602-01/20-01/00178, URBROJ: 533-01-20-0002) od 19. ožujka 2020. godine, ravnateljica Osnovne škole Trpinja donosi
 
 
O D L U K U
o zaduženjima, rasporedu rada i utvrđivanju uvjeta za rad kod kuće djelatnika škole
 
I.
Zbog sprječavanja širenja COVID-19 bolesti na radnom mjestu, ravnateljica škole je donijela odluku da će u razdoblju od 20. ožujka 2020. godine pa do opoziva ove Odluke učitelji i stručni suradnici  raditi kod kuće i to u skladu s procjenom odnosno tehničkim mogućnostima.
Rad učitelja i stručnih suradnika radi provođenja nastave na daljinu odvija se u običajnom opsegu radnog vremena.
Obveze učitelja i stručnih suradnika su:
- osigurati kontakte i način komunikacije (virtualna učionica, telefon, e-mail), svaki dan biti dostupan barem određeno vrijeme u virtualnoj školskoj zbornici,
- obvezno održavanje nastave na daljinu odvija se u običajnom opsegu radnog vremena,
- obvezna priprema sadržaja,održavanje komunikacije s učenicima, roditeljima Školom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja te davanje povratne informacije učenicima i roditeljima,
- sudjelovanje u drugim aktivnostima prema uputi ravnatelja i MZO-a.
 
II.
Administrativno-tehničko osoblje također će obavljati rad kod kuće i to u skladu s procjenom odnosno tehničkim mogućnostima u običajnom opsegu radnog vremena.
 
III.
Iznimno od točke I. i II. ove Odluke rad u Školi odvija se samo kada je to nužno radi kontinuiranog izvođenja nastave na daljinu i prihvata djece koja pohađaju razrednu nastavu ako oba zaposlena roditelja nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja djece odnosno kada je to potrebno radi obavljanja ostalih nužnih poslova.
Ostali nužni poslovi su poslovi održavanja i kontrole centralnoga grijanja u Školi, poslovi čišćenja Škole koji su nužni radi provođenja mjera zašite sprječavanja širenja zaraze te poslovi koji su žurni radi ostvarivanja prava učenika, roditelja i radnika Škole.
Pomoćno-tehničko osoblje će se smjenjivati u školi na način da će svaki dan biti jedan djelatnik.
Poslovi iz stavka 2. ove točke provode se samo s nužnim osobljem vodeći računa o kriterijima rizičnosti (zdravstveno stanje, blizina i način dolaska na posao, obveze radnika o brizi za starije nemoćne osobe).
 
IV.
Ravnateljica je odgovorna osoba za provođenje mjera zašite sprječavanja širenja zaraze kao i za provođenje poslova iz ove Odluke.
 
V.
O ispunjenosti uvjeta za rad kod kuće djelatnici škole daju izjavu koja se prilaže ovoj Odluci. Izjavu o posjedovanju uvjeta za rad kod kuće djelatnik može dostaviti putem elektroničke pošte.
 
VI.
Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja a vrijedi do ukidanja Odluke o obustavi izvođenja nastave u viskomi učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu te Upute Ministarstva znanosti i obrazovanja.
 
 
 
                                                                                                         
                                                                                 Ravnateljica
 
                                                                           dr. sc. Vesna Vujić, prof

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju