preskoči na sadržaj

Osnovna škola Trpinja

Login
Tražilica
 

eDnevnik

  

CISOK

e-Usmjeravanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

ONLAJN KATALOG ŠKOLSKE BIBLIOTEKE

Katalog obaveznih udžbenika

<\a>

NAŠ LIST
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
IZAŠAO 24. BROJ NAŠEG LISTA
Autor: Administrator , 14. 9. 2021.

Dragi naši čitaoci,

   kao što vidite, ništa nas ne može sprečiti u izdavanju novog broja Našeg lista.

Ovu školsku godinu počeli smo u školskim klupama uz sve mere bezbednosti propisane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Mislili smo da će situacija sa virusom polako da se smiri i da ćemo školsku godinu da završimo kao pre. Nažalost, nije tako. Učenici razredne nastave su celo vreme pohađali nastavu u školi, osim ako je neko morao u izolaciju, a učenici predmete nastave su neko vreme proveli i na nastavi na daljinu. Trenutno su na toj vrsti nastave, a dokle će tako, niko ne zna. Voleli bismo da se školovanje što pre vrati na staro jer našim učenicima nedostaje smeh i galama na hodnicima, druženje sa učenicima iz drugih razreda, razne aktivnosti, putovanja, izleti… Ova školska godina ostaće zabeležena i po još nekoliko stvari.

Nastavljena je kurikularna reforma od prošle godine te su novi kurikulumi uvedeni za sve predmete u 2., 3., 6. i 7. razredu (osim geografije u 7. razredu) osnovne škole te u 2. i 3. razredu srednje škole. Za sledeću školsku godinu planira se završetak reforme koja će da obuhvati i ostale razrede osnovnih i srednjih škola.

U septembru 2020. naša je škola dobila novi izgled. Iz crvene boje prešla je u žutu, a razlog je energetska obnova. Škola je dobila novu spoljnju stolariju, novu rasvetu, novi sistem grejanja/hlađenja, a sve u cilju smanjenja režijskih troškova, troškova održavanja i poboljšanja samog stanja zgrade. Koliko je učinkovita, primetilo se već ove zime jer su učenici većinom govorili da je u učionicama pretoplo.

O svemu ovome, a i o mnogim drugim događanjima, pisali smo u ovom broju Našeg lista. Ove godine naša škola slavi 245 godina postojanja i ispratila je mnoge učenike. Tako se i ove godine opraštamo sa još jednom generacijom, a to ćemo učiniti na već tradicionalan način i izvinićemo se što ni oni ove godine neće moći na svoje zasluženo matursko putovanje. Nadamo se da će upisati svoje željene srednje škole. Zahvalili bismo svim učenicima i učiteljima na tome što su nam pomogli da naš omiljeni list ugleda svetlost dana.

Do sledećeg broja pozdravlja vas uredništvo Našeg lista!


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju